Press kit

NOWITSUS (Eibergen) is een drietal met roots in de hardrock, metal, punk en new wave en schrijft songs op basis van dagelijkse indrukken, inspiratie en improvisatie, waarbij ze het aandurven om de gebaande paden te verlaten en op zoek te gaan naar het onbekende.

Zoals 3 voor 12 in 2019 al zei: 'De speelstijl is moeilijk te duiden, maar invloeden van 80s New Wave en alternatieve rock zijn duidelijk herkenbaar. Een vreemde mix, maar wel lekker.' Inspiratie van meer dan 50 jaar muziek van o.a. Iron Maiden, David Bowie, Nick Cave, The Cure, Pink Floyd en gitaarhelden als Joe Satriani en Steve Vai zijn zeker terug te vinden in hun songs.

In 2021 en 2022 werd de tijd gevonden om nieuwe en bestaande  songs vast te leggen op het debuutalbum 'In search for the apex'. Op 1 oktober 2022 verscheen de debuutsingle Mindsensation en niet veel later werd het volledige album op de streamsites zoals Spotify gedropt.

Vrij snel daarna werd Mindsensation op de homepage van de alternatieve radiozender Pinguin Radio uitgelicht. De single Peoples greed kreeg zelfs airplay op de mainstream Pinguin Indie. Ook is de band uitgelicht als featured artist bij Pinguin Radio. 

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin